• Home
  • Tim Foundation

Tim Foundation

De Tim Foundation is in 2007 opgericht door de ouders (André en Nancy) van Tim Polderman. Het doel van de stichting: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek en de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte 

Voor Tim kwam het medicijn helaas te laat. Hij overleed 3 maart 2019, op 17-jarige leeftijd. Door zijn energiestofwisselingsziekte kon de dappere Tim lichamelijk bijna niets, terwijl hij verstandelijk niks mankeerde. 

De strijd blijft doorgaan

Ondanks het overlijden van Tim besloten zijn ouders, het bestuur en de vrijwilligers om door te gaan met de Tim Foundation. Het onderzoek naar een medicijn moet blijven doorgaan. Voor de lotgenootjes van Tim en hun families. 

De bestuursleden van de Tim Foundation zijn onbezoldigd en ontvangen geen enkele beloning. Daarbij worden directe kosten voor acties en evenementen zoveel mogelijk gedekt via sponsoring (zowel financieel als materieel). 

De Tim Foundation werkt samen met diverse stichtingen die zich ook inzetten voor strijd tegen energiestofwisselingsziekten. 

Nieuws

Nieuws

Olga Commandeur wint € 5.000 voor Tim Foundation

Maar liefst 5.000 euro voor het onderzoek en ontwikkeling medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Nieuws

1.000 euro voor de Tim Foundation

Lunchcafé & IJssalon Ohlala doneert gul bedrag van 1.000 euro aan de Tim Foundation.

Nieuws

Een succesvolle 7e editie van Golfen voor Tim

Donderdag 22 juni 2023 was de 7e editie van het Golfen voor Tim Event. Dankzij alle aanwezigen, gulle donaties en een eindbedrag van ruim € 110.000 kijken we terug op een succesvol event.

Nieuws

Nieuwe bijdrage van €250.000,- voor medicijnonderzoek Khondrion

Recent besloten de Tim Foundation, Join4Energy en Ride4Kids tot een nieuwe bijdrage van in totaal €250.000,-. 

Team Geef Energie

Fietsen Stelvio voor Team Geef Energie en Tim Foundation

Een lang gekoesterde wens kwam 24 augustus 2022 voor opa Jos in vervulling. Een prachtige klim van ruim 24 km met gemiddeld stijgingspercentage van 7,6% .

Team Geef Energie

Pieterpad fietsen in 1 dag

Joffrey Hol en Roderick van Rossum zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en kwamen op het idee om voor Team Geef Energie Het Pieterpad (400 km) op één dag te gaan fietsen.